Kynuté buchty od prababičky
TĚSTO:
500 g polohrubé mouky
špetka soli
citronová kůra
100 g cukru krupice/krystal
2 žloutky
100 g sádla
KVÁSEK:
1 lžíce cukru
1 kostka droždí (nejlepší je vážené droždí, je kvalitnější)
1/2 l mléka
mouka (udělat kvásek , stačí dvě- tři lžíce)
Nechat kynout kvásek
potom vše zadělat v těsto
nechat kynout a třikrát zbouchat těsto a nechat ho kynout znova, víc poruje a je kvalitnější
rozdělit těsto na stejně velké kusy
pořádně vymazat plech sádlem a vysypat moukou
udělat placku kterou naplníte náplní , zabalíte a zabalenym spodlkem dáme do pekáčku
pořádně potřít velkou vrstvou sádla
pečte na 170 °C a hlídejte barvu buchet do zlatova